Gyakori kérdések

Milyen festéket válasszak a hajamra? Tudsz márkát ajánlani?

A professzionális hajfestékek és a drogériák polcain kapható egységcsomagok egyaránt széles ár és minőségi skálán mozog. A professzionális szereket használó szalonok, a saját márkájukra esküsznek. Ahány szalonban dolgoztam, az mind a saját márkájára esküdött és a másikat szidta. Ennek nem csupán a meggyőződés az oka.

A forgalmazók, kedvezményes képzésekkel és „hűség kedvezményekkel, néhol, hűség szerződésekkel teszik elkötelezetté a szolgáltatókat. Persze ezzel távolról sem akarom azt mondani, hogy ezek a termékek nem jók, vagy bizonyos paramétereiben némiképp nem jobbak a kompakt csomagoknál. Ellenben, az egységcsomagos festékeket pénztárcád, és igényednek megfelelően, Te tudod kiválasztani. Ezen festékek között is nagy a piaci verseny.

Itt nem elég egyszer meggyőzni egy szakembert. A vásárlók kegyeiért nap mint nap ringbe kell szállni. Ha a vásárló csalódik egy termékben, azt többet soha nem fogja újra levenni a polcról! Vendégeimnek hajszerkezetük, lehetőségeik, és igényeiknek megfelelő festékeket, egyénre szabva, szoktam javasolni.

Persze, most megkérdezheted, hogy a kompakt festékekhez minek kell a fodrász? Hát nézz körül a neten! Találhatsz egy-két videót, a nem éppen jól sikerült festésekről. És hát csak egyszer próbálkozhatsz!

A nem megfelelő anyag választás, vagy a szakszerűtlen használat, nemvárt eredményekhez vezet.

A tönkre tett hajat nehéz és sokszor, hosszadalmas kezelésekkel lehet csak helyrehozni. (Ha egyáltalán helyre hozható.)

Éppen ezért, fenntartom a jogot, hogy csak olyan alapanyaggal dolgozzak, amit ismerek, és a Te hajszerkezetednek megfelelőnek tartok. Azonban, a bizonytalan (pl: piaci) eredetű festékektől óva intelek Titeket.

Mennyi időnként érdemes fodrászhoz menni?

Ez a kérdés nemhogy egy blog bejegyzést, de egy egész könyvet is megérdemelne. Röviden, minél hosszabb, minél egészségesebb, és minél természetesebb, annál ritkábban. Ez a szabály fordítva is érvényes!

Nagy általánosságban:

Férfiaknak, ha folyamatosan ápolt frizurát szeretnének, 3-4 hetente érdemes benézniük hozzám.

Nőknek, hajszerkezetüktől, frizurájuktól függően, 5-12 hetente.

Miért kell megadnom a lakcímemet?

Szolgáltatásaimról számlát állitok ki a számodra!

A számla kiállításának jogszabályi követelménye, a vevő Neve, és Lakcíme.

Mielőtt megkérdeznétek, nem fogom senkitől elkérni a személyi igazolványát, és a lakcímkártyáját!

Miért kell megadnom az e-mail címemet? Tele fogod szórni hír levelekkel a postaládámat?

Nem, tőlem egy levelet sem fogsz kapni, ha csak külön nem kéred őket!

Az e-mail címedre azért van szükségem, hogy ne kelljen papír alapon számlát adnom. A számlát e-mailben kapod!

Miért kapok Nálad nyugta helyett számlát? Ez nincs kicsit túl bonyolítva?

Elsősorban azért, mert egy tisztességes vállalkozás alapja, a tisztességes elszámolás! Egy nyugtán, csupán egy szám szerepel! A számlán viszont láthatod, hogy miért is fizettél. Az Én számomra is fontos, hogy nyomon tudjam követni a bevételeimet. Ha egyszer, lesz egy kis időm, írok róla a blogomban, hogy miből is áll össze egy ilyen egyszerű szolgáltatás ára. Mennyi dolgot kell figyelembe vennem, hogy megfizethető legyen, de Én is fenntarthassam a vállalkozásomat.

Tudok bankkártyával fizetni?

Igen. Viszont ebben az esetben, meg kell adnod a telefonszámodat is. Ugyanis, csak digitális nyugtát tudok adni a tranzakcióról.

Miért került nekem kevesebbe, ugyan az a szolgáltatás, mint az ismerősömnek?

Mert Te, kedvezményes időpontban voltál a Vendégem. Ha jól bele gondolsz, a mozijegyednek is más az ára szombat este, mint ugyan az a film szerdán.

Nyitva volt a szalon, de Téged nem találtalak. Ennek mi az oka?

Nem csak itt dolgozom. (pl: házhoz is megyek) Ha biztosra akarsz menni, használd a naptáramat!

El szeretném küldeni a gyermekemet hozzád. Ki tudom fizetni esetleg előre a számlát?

Igen! Mindössze 100 Ft. kényelmi díjat kell megfizetned. (nem nekem, a banknak ) Mivel, nekem is vannak gyermekeim, és tudom hogy tudnak „feledékenyek” lenni. Ezért, az időpontot (egyszer) nem megjelenés esetén is át lehet helyeztetni. Amennyiben, kedvezményes időpontra foglaltatok, természetesen csak másik kedvezményes időpontra lehet áthelyezni.

Mit jelent a páros menü? Ha nem tudunk egy időben menni, akkor is megkaphatom a kedvezményt?

A kedvezmény, két vendég esetén, az alacsonyabb árú szolgáltatásra vonatkozik. Ezért, csak egy számlán érvényesíthető. Természetesen előfordulhat, hogy nem értek rá ugyanabban az időpontban. Ebben az esetben viszont, a „páros” első tagjának ki kell egyenlítenie a számlát. Azt viszont fontos szemelőt tartani, hogy az ilyen módon egyeztetett időpontok, nem áthelyezhetőek és a kifizetett szolgáltatási díjat sem tudom visszatéríteni.

Hogy lehetek törzsvendég? Meddig tart a törzsvendég kedvezmény?

A törzsvendég, egy fodrász számára a legkedvesebb ajándék! Éppen ezért, nagy becsben tartja és megbecsüli Őket. Igyekszik meghálálni a bizalmát. Többek között, ezért találtam ki a Törzsvendég programot. Amennyiben, másodszor is visszajössz a megbeszélt időpontra, elkészítem a tagsági kártyádat. Ezzel már jogosult vagy a kedvezményeinkre!

Mikor hívlak, miért nem veszed fel a telefonodat? Jobban örülsz az üzeneteknek?

Ha a székemben ülsz, te vagy a legfontosabb számomra, csak veled foglalkozom. Ezt a családom is tudja, és tiszteletben tartják. Ellenben, mikor hazaérek, elvárják, hogy rájuk figyeljek. Ha üzenetet hagysz, ahogy tudlak visszahívlak!